srijeda, 18. siječnja 2012.

Prvo - najdraže / The first - the dearest


U nedostatku  materijala s lijepim i romantičnim motivima ruža
javila mi se ideja da pokušam salvetu nalijepiti na tkaninu (tada još nisam znala da postoji posebno ljepilo za tkaninu i da se ona nakon apliciranja salvete može prati) . . . 



Ovo je moj prvi jastučić s apliciranim motivom ruže a punjen suhom lavandom, pokusni primjerak, nesavršen zbog proporcija njegovih elemenata i ljepila koje je otišlo daleko od motiva
ali meni najdraži . . . 
Ti prvi mačići, suprotno izreci, svakako su nam najviše srcu prirasli jer takvi, nesavršeni kakvi jesu, plod su naše najveće inspiracije. Sve savršeno, nastalo nakon toga, ne izvlači više one jake osjećaje
kao što to može pogled na tek rođenu kreaciju . . .

Ne znam slažete li se . . .



Broj komentara: 7:

  1. Iskreno meni je baš u nesavršenostima puna ljepota,to govorim iz vlastite perspektive,a ovaj jastučić mi je predivan,ne nalazim mu nikakvu zamjerku,poseban ti je vjerujem sentimentalno i to mu daje najveću vrijednost...lijep ti pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova kreacija nastala je nakon onog klika u mozgu, navale inspiracije, neosnovana na ničem viđenom prije, pa mi je zato posebno draga . . . Imaš pravo, zapravo, savršeno možda i nije bila najsretnija riječ. Rukotvorina nikada nije savršena i u tome je njezina vrijednost. (Je li išta savršeno?) No, činjenica je da daljnjom izradom sličnih predmeta postajemo sve bolji i spretniji. Meni su ti bolji uradci manje dragi. Hvala ti na komentaru i topli pozdrav!

      Izbriši
  2. potpuno, tim više što su svi moji uratci na razini prvih mačića... Ozbiljno, možda težimo savršenstvu, možemo ga i kupiti, ali puno više života i ushićenja ima u onom homespun ugođaju!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na tvojem komentaru.
      Kada bolje razmislim, "savršeno" je vrlo subjektivan pojam. Meni je savršeno sve ono što je mojem oku ugodno i u čemu uživam svom svojom snagom. No mogu jednako voljeti i manje "savršene" stvari. Čovjek vjekovima teži boljemu i to ga gura naprijed, i sve je to u redu dok god u tome uživamo. Mislim da nije dobro jedino pretjerivati.
      Za još mnogo naših malih nesavršenstava, savršenstava i prvih mačića . . . jer to je ono što nas čini sretnima!

      Izbriši
  3. Dugo nisam naišla na ovako prekrasan i elegantan blog, sve pohvale vratit ću se ponovo!

    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Koliko god za tebe bio nesavršen, meni je predivan baš takav kakav jest.A savršeno je ionako relativno. .pozdrav.

    OdgovoriIzbriši

Toplo zahvaljujem na svim Vašim komentarima.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...